OM ID

ID bildades i början av 90-talet av Niklas, Per och Olle. Ett flertal bejublade konserter genomfördes med denna sättning. I mitten av 90-talet tog det hela fart då Hasse, Christer och slutligen Fredrik anslöt till bandet. Gruppen var nu komplett.

Året 1997 var det dags för nästa steg. Nämligen inspelningen av bandets första fullängdare. En inspelningsprocess som förflöt i nästan två års tid och som resulterade i albumet 'Konsum'. Albumet fick ett mycket gott mottagande vilket så småningom resulterade i nästa steg.

Hösten 2002 släppte vi CD:n 'Ända hit'. Den egenproducerade 12-låtarsplattan, som togs emot mycket väl bland press och publik, kan ses som frukten av ett 3-4 år långt musikaliskt arbete. Man kan också se det som något mycket större. Vi fick, efter en 4-årsperiod av musikaliskt och gruppdynamiskt experimenterande, vår nuvarande sättning: Trummor, bas, piano/orgel, akustisk gitarr och 2 elgitarrer. Dessa oftast i ett komp/lead-förhållande. Redan innan hade vårt tydligaste kännemärke varit samspelet mellan leadsång och körstämmor. I denna - i och för sig ganska traditionella rockorkestrering som blev experimenterandets slutstation - fann de egna sångarrangemangen sitt rätta element, och i laborering med ytterligare singer/song-writerkomponenter som tamburiner och munspel har vi nu hittat fram till den ljudbild vi letat efter.

Den kanske viktigaste beståndsdelen i denna process har vi i det egna materialet. I takt med att låtarna vuxit fram har också de musikaliska bitarna fallit på plats. Denna dynamik har lett till den position ID har i dag i Uppsala med omnejd.

Enköpings-Postens musikkritiker sedan många år, Bengt johansson, skrev att 'Ända hit' var ”…den bästa popmusiken som gjorts i länet sedan… ja, kanske någonsin”. Att gruppen, som Johansson påpekar, har ett eget anslag i framförandet av sina högklassiga melodier och texter är en åsikt som delas av många i Mälardalen, vilket den mång-hövdade konsertpubliken under spelningarna i november/december vittnar om.

Bandets alla sex medlemmar har alla sitt ursprung i Uppsalatrakten, nämligen Örsundsbro.


ID består av (från vänster på bild):

Hans Bylin, bas, kör

Niklas Andersson, komp gitarr, kör

Fredrik Lisberger, trummor

Per Nordberg, sång, akustisk gitarr

Olle Nordberg, lead gitarr, kör, munspel

Christer Roheden, synthesizer, kör

 

Niklas Andersson, nicke@ingendiskussion.com

Per Nordberg, perra@ingendiskussion.com

Olle Nordberg, olle@ingendiskussion.com

Hans Bylin, hasse@ingendiskussion.com

Christer Roheden, christer@ingendiskussion.com

Fredrik Lisberger, fredrik@ingendiskussion.com

Startsidan
Copyright ID MUSIK Niklas Andersson © 2004. Web Master: Nicke